כדאי להתחילמשאלות הבנה כמו –מה אמא אמרה ליהושע לעשות? איזו חיה חיהבלול? מאיפה מגיעות הביצים? מה קרה לביצה כשהוא זרק אותה? מה אמא אמרה כשהיא גילתה שהביצה התנפצה? מה קרה כשהילד רץ עם הביצה? מה עשה הילד ביום השישי לפני שחזר עם הביצה מהלול? למה הילד החליט להביא את הביצה בזהירות?
לנסות שוב –איך לדעתכם הרגיש הילד כשהביצה התנפצה? קרה לכם פעם שנשבר או נהרס לכם משהו בטעות? איך הרגשתם? מה עשיתם אחרי זה? מה אפשר לעשות כשמנסים משהו ולא מצליחים בפעם הראשונה?
עזרה בבית ובמעון– בשביל מה אמא הייתה צריכה ביצה? המשימה שאמא נתנה לילד הייתה קשה או קלה בעיניכם? מבקשים מכם לפעמים עזרה בבית? ובמעון? באילו דברים אתם עוזרים? אתם אוהבים שמבקשים מכם לעזור? אילו משימות אתם אוהבים לעשות?
גם האצבע שלכם יכולה להפוך לזבוב: השמיעו קול זמזום והניעו את האצבע באוויר כאילו היא זבוב. שימו לב שהפעוט מצליח לעקוב אחרי האצבע ש"עפה". תוכלו להניח את האצבע בכל פעם על איבר אחר של הפעוט: האף, הלחי, היד או האוזן. אפשר לומר בקול: "בזזזזזז על המצח", לתרגל כך את שמות האיברים ולצחוק ביחד. אחרי שהפעוט הכיר את המשחק, תוכלו להזמין גם אותו לעופף עם האצבע שלו כמו זבוב.
במהלך הקריאה תוכלו לגרש זבוב יחד עם הפעוט, ממש כמו הילד בסיפור: אפשר למחוא כף באוויר, לקפוץ עם כל הגוף או רק עם כף היד או להתעטש ב"אפצ'י" גדול, ולבסוף להסתכל מצד לצד ולחפש את הזבוב שנעלם.
האם שמת לב ששיר האל"ף –בי"ת מבליט גם את ערך החברות? יחד עם הילדים תוכלו לחפש לכך רמזים: האותיות השכנות חברות זו לזו- ה' ו-ו' – הדס וורד שפרחו בחולות, ז'-ח'- שתיהן ביחד זר חבצלות, כ'-ל'- כן ולא, מ'-נ'- מן ונופת קח לך ותן גם לו, ובסיום- ש' ות' שלום ותודה. האיור מוסיף לאווירת היחד- בראש האות ח' מופיע חיבוק, הטוב של האות ט' מצויר כחיבוק עם טלה ועוד.